Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto
Domov
PredstavitevAktivnostiFotogalerijaNoviceZaložništvoPovezave
Novice Arhiv

Novice

20. oktober 2022
Češka z gradovi in zlato Prago s skokom v Brno 4 dni

Češka z gradovi in zlato Prago s skokom v Brno 4 dni
                             strokovna ekskurzija -  3.11.-6.11.2022

· Srednjeveška zasnova, grajska dvorišča in še kaj so priča stare zgodovine in življenja plemiških družin.
· Stare pivnice prikazujejo utrip življenja domačinov.

1. dan: SLOVENIJA–ČEŠKI KRUMLOV–HLUBOKA–ČEŠKE BUDEJOVICE    
V zgodnjih jutranjih urah se bomo iz dogovorjenega parkirišča peljali v Avstrijo in naprej v smeri Linza do Češke. Ustavili se bomo v mestecu Češki Krumlov. Slikovito mestece z mogočnim gradom nas bo poneslo v čas, ko še ni bilo telefonov in avtomobilov. Sprehodili se bomo po srednjeveškem jedru in izkoristili čas za osvežitev. Nadaljevali bomo do gradu Hluboka, ki vabi s svojimi 141 sobanami s prekrasnim pohištvom in slikami ter čudovitim parkom, ki pričajo o življenjskih navadah in razvadah nekdanjega plemstva. Zelo blizu so Češke Budejovice, mesto piva. Ogledali si bomo osrednji trg in se zapeljali do hotela. Čakala nas bo še češka večerja in nato nočitev.

2. dan: PRAGA
Po zajtrku se bomo odpeljali naprej do Prage. Potep po tem čudovitem mestu z veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture nas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa in nadaljevali mimo Tylovega gledališča in Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in na Staromestni trg. Tu stojijo cerkev sv. Mikulaša, Tyinska cerkev in astrološka ura. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov. Sprehodili se bomo po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem jih bomo lahko tudi občudovali. Zvečer se bomo odpeljali do hotela. Po večerji boste lahko mesto spoznali tudi v radoživem večernem utripu. Nočitev.

3. dan: PRAGA
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi. Ta dan nas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati ulički. Ogledali si bomo lahko tudi cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne vrednosti. Popoldanske ure pa bomo preživeli drugače. Lahko se bomo individualno odločili za obisk katerega od zanimivih muzejev, se sprehajali in nakupovali ali pa z doplačilom v skupini obiskali praško pivovarno. Ogled, degustacija piva in večerja v praškem slogu. Nočitev.

4. dan: PRAGA–BRNO–SLOVENIJA      
Po zajtrku vožnja do Brna, ki nas bo navdušil z moderno arhitekturo in seveda z izjemno lepim starim mestnim jedrom, ki ga krasijo katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša … Čas za ogled znamenitosti in osvežitev. Nato si bomo privoščili postanek na prizorišču Napoleonove bitke – Austerlitz ali bitka pri Slavkovu. To je bila ena najslavnejših Napoleonovih bitk, ki je potekala 2. decembra 1805; bila je vrh in konec kampanje leta 1805. Potovanje čez Avstrijo do Slovenije, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.

 

Cena na osebo:
- pri udeležbi min.44 oseb 278 €
-
pri udeležbi min.32 oseb 307 €

Cena vključuje:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja.

OPOMBE:
· doplačilo po želji: enoposteljna soba 75 €, zavarovanje rizika 5% od zneska, vstopnine pribl. 30 €.
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 9 €
· doplačilo fakultativnega programa ob rezervaciji: degustacija piva in praša večerja 38-42 €.

 

« Nazaj
Vse pravice pridržane DMSZT | Spletne rešitve T-media d.o.o.