Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto
Domov
PredstavitevAktivnostiFotogalerijaNoviceZaložništvoPovezave
Izobraževanje 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 Pohodništvo Izleti

Izobraževanje

Z znanjem do boljšega dela

»Učenje je kakor veslanje proti toku – takoj, ko prenehaš, te odnese nazaj.« - B. Britten

Področje izobraževanja ima v našem Društvu medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov najpomembnejšo vlogo. Potreba po znanju je vrednota, ki jo v vsakdanjem življenju in delu vse bolj cenimo in se vsebinam temu primerno odzivamo.

Znanje je predpogoj za razvoj stroke zdravstvene nege, nenehno strokovno izobraževanje pa ne le pravica, temveč tudi dolžnost vsake medicinske sestre in zdravstvenega tehnika. Poleg strokovnih tem, ki so ozko vezane na področje našega delovanja, vedno raje prisluhnemo tudi vsebinam, ki nas sproščajo.

Najmanj štirikrat letno organiziramo strokovna srečanja, ki se jih udeleži povprečno 150 do 200 članov in članic iz vse regije. Da bi zagotovili možnost udeležbe čim večjemu številu, jih pripravljamo v popoldanskem času. Vsebine strokovnih srečanj izbiramo glede na zanimanje in potrebe članstva, pa tudi glede na aktualnost določene problematike. Predavatelji so domači zdravniki in medicinske sestre ter različni strokovnjaki iz vse Slovenije.

25 medicinskih sester se že drugo leto enkrat mesečno srečuje na delavnicah iz logoterapije.

Kot slušatelji in predavatelji se udeležujemo izobraževanj, ki jih organizirajo strokovne sekcije pri Zbornici – Zvezi, posebej tistih, ki so v naši regiji.

Udeležujemo se simpozijev in kongresov zdravstvene nege in organiziramo strokovne ekskurzije s srečanji v zdravstvenih ustanovah doma in v tujini.

Sodelujemo v izobraževalnih programih šol, vrtcev, drugih društev in se vključujemo v programe tedna vseživljenjskih aktivnosti pri Razvojno izobraževalnem centru v Novem mestu.

V regijskih zdravstvenih zavodih pripravljamo programe internih izobraževanj in sodelujemo pri izvedbi le teh, kjer dopolnjujemo svoja znanja in jih preverjamo v praksi.

Z vsakim novim znanjem se spreminjamo in zorimo. Tega nam ne more vzeti nihče.

Zdenka Seničar, dipl. med. ses., Splošna bolnišnica Novo mesto

Kontaktna oseba:

Karmen Janežič, Splošna bolnišnica Novo mesto
email: karmen.janezic@sb-nm.si

Fotogalerija »

Vse pravice pridržane DMSZT | Spletne rešitve T-media d.o.o.